1400-03-19 15:59
866
0
74923
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان خبر داد؛

مردم در صف و قاچاق لاستیک به خارج از کشور/ کشف ۱۱۸۷۰ حلقه لاستیک نو اما برش خورده در "خاش"

محمد محبی گفت: در حالی که مردم برای خرید لاستیک باید سند ارائه دهند و گاهی در صف بایستند، لاستیک های نو به صورت برش خورده به خارج از کشور قاچاق می شود که در همین راستا ۱۱ هزار و ۸۷۰ حلقه لاستیک کشف شد.

به گزارش گلستان ما، محمد محبی، دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: طی روزهای اخیر مرکزی توسط نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان در خاش کشف شد که در آن لاستیک های نو برش می خورد و به عنوان کالای مستعمل به صورت قاچاق از کشور خارج می شد.

وی ادامه داد: در حالی که کارخانه ها وظیفه دارند تولیدات خود را به دست مصرف کننده در سطح کشور برسانند و در مسیر قانونی توزیع کنند، ۱۱ هزار و ۸۷۰ حلقه لاستیک نو برش خورده قبل از خروج از مرز به صورت قاچاق، در خاش کشف شد.

این مقام مسئول افزود: در محل دپوی این لاستیک ها که ارزش آن بالای ۶ میلیارد تومان است، بارنامه ها و اسنادی از کارخانه کویر تایر بیرجند به عنوان تولید کننده این لاستیک ها کشف شد، دیگر پیگیری ها از طریق دستگاه های مربوطه در حال انجام است تا مشخص شود چگونه این میزان لاستیک از کارخانه خارج شده است.

وی با بیان این که پرونده قضایی در این رابطه تشکیل شده و توسط دادستان خاش در دست بررسی است، گفت: بر اساس پیگیری های انجام شده و بازجویی های صورت گرفته پنج متهم در ارتباط با این پرونده دستگیر شدند، گویا چندین سال است که مشغول چنین فعالیتی هستند.

محبی اذعان کرد: در سنوات گذشته کشفیات مختص لاستیک های کهنه بود، با توجه به سود سرشار و افزایش نرخ ارز، انگیزه برای قاچاق لاستیک نو افزایش یافته است ک در کشفیات جدید شاهد شگرد جدیدی از قاچاقچیان بودیم، به گونه ای که لاستیک نو برش می خورد و به عنوان کالای مستعمل از کشور به آن سوی مرزها قاچاق می شود.

محبی گفت: بر اساس پیگیری هایی که انجام دادیم، مشخص شد با توجه به این که از سال گذشته خروج لاستیک از کشور ممنوع شده است، از خلاهای قاچاق که قبلا سوخت به آن سوی مرز می رفت، لاستیک خودرو به صورت برش خورده خارج می شود و بیشتر به پاکستان می رود.

وی با اشاره به موارد مصرف این لاستیک های برش خورده، بیان کرد: چند احتمال درباره مصرف آن وجود دارد، در حالی که در دیگر کشورها از مواد پتروشیمی و مصنوعات در تولید لاستیک استفاده می شود، ایران تنها کشوری است که برای تولید این کالا از مواد پایه نفتی به عنوان ماده اولیه استفاده می کند، بنابراین آن سوی مرز از ضایعات لاستیک در فرایندهایی گازوییل تولید می شود.

 دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان با تاکید بر این که این پرونده و موارد مصرف لاستیک های برش خورده در مرحله تحقیقات قرار دارد، افزود: همچنین در کشور مقصد از روکش های آج دار برای لاستیک های تولیدی استفاده و لاستیک بی کیفیت و غیراستاندارد تولید می شود که می تواند خطرآفرین باشد.

وی خاطرنشان کرد: در حالی این اقدام توسط این کارخانه و دیگر عوامل صورت می گیرد که مردم باید با ارائه سند از نمایندگی ها ۲ حلقه لاستیک تهیه کنند، به طور قطع این میزان که حدود هفت تریلی بود، می توانست مشکل بسیاری از مردم را حل کند.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.